U bevindt zich op pagina: >> Vloerverwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming geeft een grote impuls aan het wooncomfort. De gelijkmatige stralingswarmte van de vloer wordt als zeer aangenaam ervaren. Doordat er geen luchtcirculatie ontstaat, is er geen hinderlijke koude trek over de vloer. Tevens wordt de hygiëne bevorderd omdat er geen stofdelen in beweging worden gebracht. Bovendien kan de gasrekening omlaag als er gekozen wordt voor het zogenaamde laag temperatuursysteem, waarbij de cv-ketel niet op 90 graden maar aanzienlijk lager kan worden afgesteld. Vloerverwarming is in nagenoeg iedere situatie mogelijk. Wij denken graag met u mee.

Bestaande bouw

Cementdekvloer

Dankzij een revolutionaire inslijpmethode kan op een snelle en stofvrije wijze vloerwarming in een bestaande afdekvloeren van kalkcement worden gefreesd. Met een speciale slijpmachine worden de gleuven nauwkeurig op breedte en diepte aangebracht, waarin de verwarmingsbuizen strak komen te liggen. Het inslijpen geschiedt volgens een spiraal patroon, waarbij de af- en aanvoerleidingen altijd naast elkaar komen te liggen. Daardoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Hierover wordt de flexibele tegellijm gesmeerd voor het bevestigen van de tegels of natuursteen.

  Nog meer voordelen:
 • gelijkmatig verdeelde warmte
 • minder energieverbruik
 • geen scheurvorming in vloer
 • snel reagerend systeem met korte opwarmtijd
 • bestaande radiatoren of convectorputten kunnen vervallen
 • snelle installatie, het leggen van 100 tot 120 vierkante meter geschiedt in slechts één dag!

Tegel, houten of betonnen ondervloer?

Soms is het mogelijk om in de bestaande tegels te frezen! Ook voor een houten of betonnen ondervloer zijn er tegenwoordig mogelijkheden, zoals het aanbrengen van gewapende (isolerende) droogbouwplaat en hier de sleuven in te frezen (droogbouw systeem). Voor iedere situatie zoeken we graag met u naar een oplossing!

Indien de bestaande vloer onvoldoende is geïsoleerd, adviseren wij om de vloer (indien mogelijk) vanaf de onderkant te isoleren door PU schuim aan te laten brengen. Wij werken samen met van den berg isolatie

Voordelen van vloerverwarming:

 • tot 20 % lager energieverbruik
 • aangename gelijkmatige warmte ter verhoging van het wooncomfort
 • geen radiatoren en convectorputten als storende elementen in het interieur
 • de vrijheid van inrichten
 • minder stofverplaatsing door minder luchtcirculatie

Nieuwbouw

Ten aanzien van nieuwbouw adviseert Tegelhuys de vloerverwarming te installeren volgens het systeem van binden op staalmat. Daarbij worden de verwarmingsslangen met tyrips op een bouwstaalmat bevestigd. Hierop wordt de afdeklaag aangebracht, waarop tegels, plavuizen of natuursteen kan worden gelegd. De totale opbouw is circa 6 tot 7 centimeter.

Ook is het mogelijk om direct na de oplevering van uw nieuwbouwwoning vloerverwarming in te frezen. De prijs hiervan is hetzelfde en het is planningstechnisch vaak gemakkelijker.

Deskundig advies

Wij vinden het uitermate belangrijk dat u een goed advies krijgt over wat mogelijk is in uw situatie. Tegelhuys is al 15 jaar gespecialiseerd in warme vloeren en zet haar deskundigheid graag voor u in, ook voor grotere projecten, zoals kantoren.

Tot slot; door ons wordt uitsluitend gewerkt met de beste materialen, voorzien van alle vereiste keurmerken en productcertificaten, zoals het internationale SKZ-keurmerk en het KOMO-merk voor buizen.