U bevindt zich op pagina: Natuursteen >> Marmer

Marmeren tegelvloer

Tegelhuys is de specialist van Noord- en Midden-Nederland op het gebied van natuurstenen vloertegels van marmer.

Bij Tegelhuys kan men zich deskundig laten voorlichten over de mogelijkheden. Marmer is namenlijk niet geschikt voor elke toepassing. Want dit metamorf van kalksteen leent zich zeker niet voor alle toepassingen in de woning. Er zijn soorten die te poreus zijn. Ze zijn gevoelig voor onder meer vocht, zuren en vetten. Marmer met een kristallijne structuur, kan dan een betere keus zijn.
Voor het dagelijks gebruik, zoals een vloer in de woonkamer, zal men adviseren hardere steensoorten zoals leisteen, kwartsiet of graniet te gebruiken. Wel bestaat de mogelijkheid om de marmeren vloer te impregneren met een slijtvaste laag. Dat betekent tevens dat men regelmatig onderhoud zal moeten plegen.

Marmer is in vele bewerkingen leverbaar, zoals gepolijst, gezoet, gestraald of getrommeld. Er is keuze uit onder meer banen, tegels en platen.

Tijdens de dia voorsteling ziet u diverse bekende soorten marmer uit de collecties van Tegelhuys.
Voor een persoonlijk advies kunt u in de showroom terecht.

Kom langs in onze showroom aan de Vlaskamp 7 te Gieten of Enkweg 1b te Wijhe om onze modelvloeren te bekijken en om u vakkundig te laten informeren. Tegelhuys, uw leverancier als het om een keramische of natuursteenvloer gaat.