U bevindt zich op pagina: Natuursteen >> Leisteen en Kwartsiet

Leistenen en kwartsieten tegelvloer

Tegelhuys is de specialist van Noord- en Midden-Nederland op het gebied van natuurstenen vloertegels van leisteen en kwartsiet.

Leisteen

Leisteen in vele kleuren

Leisteen is het "zusje" van kwartsiet. Het is eveneens een splijtsteen, die ontstaat door erosie-afzetting. Door hoge druk- en temperatuurverschillen verstenen afgezette leemlagen. Evenals kwartsiet kent leisteen een natuurlijke splijtlaag.
Het natuursteen is in verschillende hardheden te verkrijgen evenals in vele, verschillende kleuren.
Op deze site kunt u alvast diverse gangbare soorten bekijken.

Kwartsiet

Kwartsiet: slijtvaste vloerbedekking

Kwartsiet, een zandsteensoort, behoort tot de groep splijtgesteenten. De hardheid wordt bepaald door de kwartsmineralen. Kenmerkend voor kwartsiet zijn het stroeve oppervlak en de grote slijtvastheid. Omdat het minder gevoelig is voor beschadigingen, is het een uitstekende vloerbedekking voor ruimten, die intensief worden gebruikt. De natuurlijke splijtlaag geeft deze steensoort zijn karakteristieke uiterlijk.

Hieronder worden enige gangbare soorten kwartsiet getoond, die u vanzelfsprekend ook in de showroom kunt bewonderen. U kunt zich er ook laten voorlichten over de voordelen van dit natuurlijke materiaal.

Voor meer informatie kunt u in de showroom van Tegelhuys terecht.

Kom langs in onze showroom aan de Vlaskamp 7 te Gieten of Enkweg 1b te Wijhe om onze modelvloeren te bekijken en om u vakkundig te laten informeren. Tegelhuys, uw leverancier als het om een keramische of natuursteenvloer gaat.