U bevindt zich op pagina: Natuursteen >> Graniet

Granieten tegelvloer

Tegelhuys is de specialist van Noord- en Midden-Nederland op het gebied van natuurstenen vloertegels van graniet.

De aarde is, volgens een aannemelijke wetenschappelijke theorie, in de vroegste prehistorie ontstaan door het samenklonteren van gasvormige deeltjes in het heelal. De gevormde gloeiende, vloeibare bol werd omgeven door een dampkring. Afkoeling aan de buitenzijde veroorzaakte een korst met daarbinnen vloeibaar magma. Een deel daarvan stolde langzaam tot magmatische of stollingsgesteenten. Graniet, lava en profier behoren tot deze steengroep.

Graniet is kras- en zuurbestendig

Graniet bestaat voor een belangrijk del uit kwarts (90%) en voorts uit veldspaat en glimmer. De markt kent twee soorten: met aders en/of een egale kleur zonder kristallen en graniet met een spikkelstructuur. Het materiaal wordt zolang gepolijst totdat het prachtig glanst. Graniet, dat niet kalkhoudend is en derhalve ook zuurbestendig, kan zowel binnen als buiten worden aangewend. Mede door de gunstige prijsontwikkeling valt de keuze in toenemende mate op dit gesteente.

Kom langs in onze showroom aan de Vlaskamp 7 te Gieten of Enkweg 1b te Wijhe om onze modelvloeren te bekijken en om u vakkundig te laten informeren. Tegelhuys, uw leverancier als het om een keramische of natuursteenvloer gaat.