U bevindt zich op pagina: >> Natuursteen

Natuurstenen tegelvloeren

Een natuurstenen vloer is een prachtproduct uit de natuur, waar u van blijft genieten. In onze showroom vindt u een ruime selectie aan natuursteen vloeren gelegd als showroomvloer, zodat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Voor natuurstenen tegelvloeren doet Tegelhuys zaken met een aantal gerenommeerde natuursteen importeurs, die stabiele en betrouwbare kwaliteit leveren en een goede prijs/kwaliteit verhouding kennen.

Natuurstenen vloer

Natuursteensoorten

Kwartsiet, een zandsteensoort, behoort tot de groep splijtgesteenten. De natuurlijke splijtlaag geeft deze steensoort zijn karakteristieke uiterlijk. De hardheid wordt bepaald door de kwartsmineralen. Kwartsiet heeft een stroef oppervlak en slijtvast. Dit maakt het geschikt voor ruimtes, die intensief worden gebruikt.

Leisteen is het "zusje" van kwartsiet. Het is eveneens een splijtsteen, die ontstaat door erosie-afzetting. Door hoge druk- en temperatuurverschillen verstenen afgezette leemlagen. Deze lagen structuur is het kenmerk van leisteen.

Kalksteen ontstaat door erosie en afzetting van kalk over een zeer lange periode. Tijdens deze periode verdicht het pakket zich tot een compacte massa waardoor een gesteente ontstaat. Kalkstenen is niet geschikt voor elke toepassing omdat het o.a. gevoelig is voor onder meer vocht, zuur en vetten.

Marmer en travertin zijn prachtige kalksteen varianten en in vele bewerkingen leverbaar. Kenmerkend aan travertin zijn de gaatjes, die ontstaan zijn doordat plantjes en mossen tijdens het ontstaansproces van de steen bedekt worden door nieuwe lagen kalk. Hierdoor sterven ze af en laten een gaatje achter. Travertin kan in twee richtingen gezaagd worden, waardoor er een heel ander patroon ontstaat: een wolkig patroon of een patroon met lijnstructuur.

Graniet bestaat voor een belangrijk deel uit kwarts (90%) en voorts uit veldspaat en glimmer. Dit maakt dat het in hoge mate zuurbestendig is, vorstbestendig, kleurvast en slijtvast. Kenmerken voor een zorgeloze vloer.

Kom gerust met uw wensen naar onze showroom aan de Vlaskamp 7 te Gieten of Enkweg 1b te Wijhe om onze modelvloeren te bekijken en om u vakkundig te laten informeren. Samen met u zoeken wij naar de natuurstenen vloer, waar u enthousiast van wordt en waar u jarenlang van gaat genieten. Natuurlijk kunnen wij ook het leggen van uw natuurstenen vloer voor u verzorgen.

Tegelhuys, uw leverancier als het om een keramische of natuursteenvloer gaat.