U bevindt zich op pagina: Keramische vloertegel >> Onderhoud

Keramische tegelvloeren - Onderhoud

Tegelhuys heeft een zeer ruim assortiment aan keramische vloertegels, die onderhoud nodig zijn.

  Algemene tips voor het onderhoud van uw tegelvloer
 • Schoonloopmat
  Een grote inloopmat heeft een belangrijke functie. Het eerste vuil wordt opgevangen en natte voeten worden droog gelopen. Dit voorkomt al veel straatvuil op uw vloer!
 • Stofzuigen
  Stofzuig regelmatig om zoveel mogelijk vuil, straatvuil en haren van de vloer weg te nemen. Wist u dat haren enorm hard zijn! Zand en haren hebben hardheid 7 op de hardheidschaal van Mohs (gips is hardheid 2 en diamant hardheid 10). Stofzuig ook voor het dweilen. Zo neemt u het meeste vuil al weg en zal het dweilwater minder snel vervuilen.
 • Dweilen
  Dweil de vloer regelmatig met schoon water, bijvoorkeur met twee emmers: één emmer met water (en onderhoudsmiddel) en een tweede emmer om het vuile water op te vangen. Op deze manier verplaatst u het vuil niet van de ene naar de andere kant van de ruimte. Voor een natuurstenen vloer een onderhoudsproduct voor een natuurstenen vloer toevoegen. Voor een keramische tegelvloer eventueel Lithofin onderhoudsproduct of een dopje natuurazijn aan het dweilwater toevoegen. Let op! Geen azijn toevoegen bij gepolijste keramische tegels.
  Dweil nooit met een allesreiniger of vloeibare groene zeep!
  Deze middelen laten een vette filmlaag achter op de tegels en de voegen, waardoor telkens nieuw vuil aangetrokken (en de voegen worden donker). Indien u toch met een dergelijk middel heeft gereinigd, informeert u dan bij ons naar een middel om de filmlaag te verwijderen.
 • Vilten
  Gebruik vilt of zachte rubber parketwieltjes onder uw meubilair. Stofzuig of borstel ook regelmatig de vilten of wieltjes onder de verschuifbare meubelstukken. Wij zijn enthousiast over de dopjes en glijders van Floorfriendly, te bestellen op Floor friendly. Indien u de kortingscode FF1486# van Tegelhuys Wijhe gebruikt krijgt u 5% korting.

Mocht u vragen of problemen hebben met het onderhoud van uw keramische of natuurstenen vloer, wij helpen u graag. Tegelhuys heeft hiervoor diverse onderhoudsproducten in haar assortiment, die u helpen om uw vloer in optimale staat te houden.

Kom langs in onze showroom aan de Vlaskamp 7 te Gieten of Enkweg 1b te Wijhe om onze modelvloeren te bekijken en om u vakkundig te laten informeren. Tegelhuys, uw leverancier als het om een keramische of natuursteenvloer gaat.