U bevindt zich op pagina: >> Duurzaamheid
Showroom Gieten Showroom Wijhe

Duurzaamheid

Vloertegels met Eco-label
In onze showrooms vindt u diverse vloertegels met eco-label. Dit betekent dat de tegels geproduceerd zijn met minimale belasting van het milieu, o.a. doordat er gerecycled materiaal in de tegels verwerkt is en dit zie je niet aan het eindresultaat! Vraag ons hier gerust naar.

Vloerverwarming
Naast tegels en het leggen hiervan, bieden wij vloerverwarming aan. Dit wordt aangelegd door onze eigen monteurs. Vloerverwarming is energiezuinig en combineert zeer goed met lage temperatuurverwarming. Lage temperatuurverwarming verwarmt een zeer goed geïsoleerd huis gelijkmatiger, constanter en milieuvriendelijker dan gewone cv. U bespaart energie en geniet in huis van meer comfort.

Energiebesparing: verlichting
Tegelhuys Wijhe wordt verlicht met hoog frequent tl verlichting. Tegelhuys Gieten heeft deels led tl-verlichting. Zowel in Gieten als in Wijhe wordt een groot deel van de showroom alleen verlicht als er beweging wordt geconstateerd door de bewegingssensoren. Dit zorgt voor een forse besparing op het stroomverbruik en de tl-buizen gaan langer mee. Aan de voorzijde wordt Tegelhuys Wijhe verlicht met een LED-spot met schemerschakeling (slechts 70 watt verlicht de hele voorgevel!).

Energieopwekking: zonnepanelen
Op het dak van Tegelhuys Wijhe liggen 96 zonnepanelen, die per jaar zo'n 20.400 kilowatt aan stroom opleveren.

Duurzame energie: warmtepomp
Onze showrooms worden verwarmd met een warmtepomp. Hiermee wordt warmte uit de aarde omgezet in warmte voor de lage temperatuur vloerverwarming. In de zomer wordt dit systeem ingezet worden om te koelen: een efficiënte, energiezuinige en aangename manier van koelen.

Duurzame energie: pelletkachel
Naast een warmtepomp heeft Tegelhuys Wijhe een pelletkachel in de showroom voor de koude dagen. Enerzijds omdat dit sfeervol is, anderzijds omdat een pelletkachel milieubewust en verantwoord verwarmt.

Laat u inspireren op onze website. Ook ben u van harte welkom in onze showroom aan de Vlaskamp 7 te Gieten of aan de Enkweg 1b te Wijhe om onze modelvloeren te bekijken en om u vakkundig te laten informeren.